"Det gjelder ikke meg - da gidder jeg ikke å bry meg"

Jeg er rett og slett sjokkert over hvor mange personer i dagens samfunn som tror det er greit å skrive upassende og respektløse kommentarer på sosiale medier mot personer de misliker. Både voksne og barn henger ut enkelt mennesker de misliker foran alle sammen. Det er rett og slett tragisk hvordan så mange ikke klarer å tenke lengre enn sin egen nese før de skriver respektløse og nedverdige kommentarer mot den personen bare fordi de mener at det er fortjent.

Gjennom tidene har man fått høre at dagens ungdom er så frekke i kjeften og på nettet. Det er mange voksne som mener at det er vi unge som skal tøffe oss med å skrive upassende kommentarer. Vi skriver det bare for å tøffe «oss» og vise oss frem på nettet! Ja, kan ærlig si at det er alt for mange som har den holdningen og tror det er greit å henge ut enkelt personer de misliker både i virkeligheten og på nettet. Det er tragisk hvor mange som gjør det bare for å rakke ekstra ned på han/hun det gjelder uten å tenke konsekvensene av det og det er forståelig at man ser på dem som «bøllene». Men det samme skal sies om voksne! Det er alt for mange med «det gjelder ikke meg ? så det er ikke så farlig» holdningen i dagens samfunn. Med det mener jeg at det er alt for mange som tenker at så lenge det ikke går utover meg så kan jeg skrive og si det jeg mener uten å tenke på hvordan andre kommer til å reagere. De tenker bare på seg selv fordi de tror det er kult å gjøre det.

For meg og som for alt for mange i dagens samfunn som har blitt eller blir mobbet vet hvor vondt slike kommentarer kan være! Vi vet hvor vondt det kan gjøre og det er viktig å tenke på de tingene. Men det er den feilen alt for mange gjør. De tenker ikke på de rundt seg eller den personen de velger å håne og bare gjør det for å vise at de har «rett» i ulike situasjoner eller for å være «kule»!

Ja, jeg forstår veldig godt at mange reagere på dagens mennesker som overdriver og lager unødvendig drama for å bli lagt merke til i dagens samfunn. Det har jeg full forståelse for at folk reagere som de gjør. Men tenk deg, er det virkelig nødvendig at alle skal få vite hva jeg mener om han/hun det gjelder. Er det nødvendig at jeg skal skjelle henne ut og håne henne for det hun gjør på sosiale medier? Fordi det er den fellen mange gjør, ved å ikke tenke på andre enn seg selv. Det er ikke sikkert at du hadde likt at andre hadde hengt deg ut og sendt deg håne kommentarer bare fordi de mislikte deg, og det er derfor det er så viktig å tenke seg om flere ganger før du velger å skrive det.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

etviktigbudksap

etviktigbudksap

18, Asker

Jeg er en 18 år gammel gutt som kjemper en hard kamp mot mobbing! Har selv blitt mobbet og vet hvor vondt det gjør, så jeg ønsker at flere folk forstår hvor alvorlig dette er. Det er spesielt vanskelig for barn og unge som ikke helt vet hvordan man skal takle en slik situasjon og da kan det være ekstra vanskelig å stå "alene mot verden"! Jeg er helt åpen om min erfaring og jeg mener at vi mennesker bør komme oss ut av "boblen" vi gjemmer oss inni og prøve å ta tak i kampen mot mobbing. Alt for mange i dagens samfunn tenker "det gjelder ikke meg" og dropper å kjempe en felles kamp mot mobbing! Selv om vi ikke tenker over det gjør alle motstand i kampen mot mobbing ved å dele mobbehistorier eller diskutere det med familie og venner. Det høres kanskje rart ut, men det er VIKTIG at det gjøres. I en alder av 18 år har jeg fått 12 av årene mine ødelagt av mobbing. Bare fordi jeg er adoptert og ikke vet hvem mine biologiske familie er har jeg blitt sett på som "gutten som ikke fortjener å bli behandlet godt".. Helt siden barneskolen og frem til nå har jeg kjempet en kamp mot meg selv for å komme meg gjennom hver dag. Den dag i dag sliter jeg stort med depresjon og vonde tanker fra mobbetiden min. Men jeg har en drøm jeg gjør alt for å oppnå - nemlig det å bli barne og ungdompsykolog! Jeg ønsker å videreføre den hjelpen jeg fikk da jeg trengte det som mest til barn og unge som opplever mobbing.

Kategorier

Arkiv

hits