De mørke side i dagens ungdomsmiljø

I dagens samfunn blant unge er det dessverre utrolig lett og bli dømt for den du er. Det kan være alt fra kroppen din, hvor populær du er,  hvor godt du presterer på skolen og hvilket valg du tar for.eks. Det kan være vanskelig å forstå hvor tøft det faktisk er som ung, og det er mange som dessverre opplever at de ikke får den hjelpen de trenger fordi de voksne rundt seg ikke vet hvordan de skal gå frem.

Kroppspress og utseende:

Er et utrolig stort problem, spesielt blant unge jenter som får selvtilliten sin ødelagt fordi andre velger å henge dem ut. Henge dem ut bare fordi de ikke har like «fin» kropp som det mobberne skal frem til. Spesielt når det kommer til trening! I dag ser man alt for mange unge jenter som velger å stoppe å spise og heller trene alt de klarer og så ofte de klarer. Selv om kroppen hadde trengt en etterlengtet hvile er det mange som presser sine egne grenser bare for å gå nå i vekt. Det er fordi de tror de ikke har «fin» nok kropp eller fordi de ser syltynne modeller og kjendiser fra Amerika som de ser opp til. I mine øyne er dette trist fordi det er mange som får problemer med spiseforstyrrelser eller at de velger å gå over til et kosthold på vitaminforsterkning. Om man vil ha en sunn kropp er det viktig at man klarer å finne balansen mellom kostholdet ditt ? trening og hvile. Det er en del gutter som merker dette presset, men det er jentene som kanskje merker det mest dessverre.

Hvor populær du er:

Det er et press både gutter og jenter merker på forskjellige måter. Det varier fra hvem man er med, men dessverre er det mange som opplever det presset at man må drikke, snuse og feste mest mulig for at man skal bli populære blant dem du er med. I et samfunn hvor fler og fler ungdommer begynner å drikke, røyke og snuse i en ung alder vil det dessverre påvirke dem negativt i fremtiden. Greit nok at du føler deg kul om drikker, røyker eller snuser mest mulig, men det kan hende du kommer til å angre når du blir eldre, spesielt med røyking og snusing. Men man kan se at det er flere og flere unge som føler seg presset til å begynne med det for at de skal ha noen å henge med.

Prestere på skolen:

Det varierer fra person til person hvor mye man vil bruke på skolen. Dessverre er det mange som dropper ut i en ung alder fordi de ikke gidder rett og slett, men ønsker heller å bruke tiden på å feste og drikke seg full. Jeg skal ikke ta alle under en og samme kam her fordi det er mange som dropper ut av personlige grunner også, som mobbing eller andre psykiske problemer. Når man går på ungdom og videregående har man som elev et enormt press på seg siden de rundt deg ønsker at du skal prestere best mulig på skolen. Ja, selvfølgelig er det positivt at de rundt deg har troen på at du gjør det bra, men for mange kan det vært rett og slett vanskelig å takle om man har en dårlig dag. For mange kan det er det frustrerende at de øver og øver uten at de klarer å få de resultatene de selv ønsker, spesielt på prøver og innleveringer.

Hvilket valg du tar:

Det høres kanskje rart ut siden det er alt i alt din fremtid det gjelder, men det er mange som føler seg presset til å gå de linjene bestekompisen eller bestevenninnen din tar. Dette gjelder spesielt skole eller om du skal begynne å drikke, røyke, feste og snuse! Det høres kanskje dumt ut for mange, men det er mange som er redde for å miste bestekompisen eller bestevenninna si om de ikke tar de samme valgene. Jeg tror litt av grunnen for det er at de er redd for at han/hun skal overse dem om han/hun finner seg andre venner som har de samme interessene. På den måten er det mange som tar gale valg og som angrer i ettertid.

Jeg sier ikke at det er akkurat sånt det er, men det er min oppfatning av mye av det presset unge i dag må gjennom.

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

etviktigbudksap

etviktigbudksap

18, Asker

Jeg er en 18 år gammel gutt som kjemper en hard kamp mot mobbing! Har selv blitt mobbet og vet hvor vondt det gjør, så jeg ønsker at flere folk forstår hvor alvorlig dette er. Det er spesielt vanskelig for barn og unge som ikke helt vet hvordan man skal takle en slik situasjon og da kan det være ekstra vanskelig å stå "alene mot verden"! Jeg er helt åpen om min erfaring og jeg mener at vi mennesker bør komme oss ut av "boblen" vi gjemmer oss inni og prøve å ta tak i kampen mot mobbing. Alt for mange i dagens samfunn tenker "det gjelder ikke meg" og dropper å kjempe en felles kamp mot mobbing! Selv om vi ikke tenker over det gjør alle motstand i kampen mot mobbing ved å dele mobbehistorier eller diskutere det med familie og venner. Det høres kanskje rart ut, men det er VIKTIG at det gjøres. I en alder av 18 år har jeg fått 12 av årene mine ødelagt av mobbing. Bare fordi jeg er adoptert og ikke vet hvem mine biologiske familie er har jeg blitt sett på som "gutten som ikke fortjener å bli behandlet godt".. Helt siden barneskolen og frem til nå har jeg kjempet en kamp mot meg selv for å komme meg gjennom hver dag. Den dag i dag sliter jeg stort med depresjon og vonde tanker fra mobbetiden min. Men jeg har en drøm jeg gjør alt for å oppnå - nemlig det å bli barne og ungdompsykolog! Jeg ønsker å videreføre den hjelpen jeg fikk da jeg trengte det som mest til barn og unge som opplever mobbing.

Kategorier

Arkiv

hits