Jeg ønsker å hjelpe!

Det å hjelpe andre har alltid vært en viktig del av meg! Hjelpe barn og unge som har det vondt, og trenger en å snakke med er noe jeg alltid har ønsket å gjøre fordi jeg vet hvor stor forskjell det kan utgjøre! Det kan være forskjellen på en god og en dårlig dag! Det kan være forskjellen om du klarer å kjempe deg gjennom dag for dag, eller om du faller helt ut av samfunnet!

Jeg har selv vært utsatt for mobbing og vet hvor vanskelig det er å komme seg gjennom det. Jeg vet hvor vanskelig det kan være og stå alene mot resten av verden når man blir fryst ut av medelever og personer du trodde var vennene dine. Spesielt når de sier at de alltid vil være der for deg når du trenger dem som mest, men velger heller å være med mobberne bare fordi de er redd for at de selv kommer til å bli mobbet. Dessverre er det utrolig mange som ikke tør å stille opp for kameraten sin bare fordi man selv er redd for å bli mobbet eller fordi man selv ønsker å bli en av de kule. Det å føle at resten av verden er ute etter å trekke deg lengre og lengre ned i gjørma bare fordi de ønsker å se at du har det vondt. De ønsker å se deg bli trukket lengre ned bare for at de kan henge deg ut og latterliggjøre det for resten av samfunnet.

I dagens samfunn er det så utrolig mange barn og unge som opplever det, uten at de får den hjelpen de faktisk trenger. Uten at det er noen som tar tak for hjelpe dem, men at de ber dem ta den «billige» løsningen om å bare komme seg over det. Jeg tror det er mange som ikke vet hvordan de skal sette seg inn for å hjelpe en person som har det vondt, og bruker den «billige» løsningen som «du må bare glemme deg og komme deg videre». Spesielt lærere og foreldre som ikke vet hvordan de skal sette seg inn i det bruker denne løsningen, noe som på sikt ikke kommer til å fungere i det hele tatt. Det kommer til å ta deg igjen senere ente om du vil det eller ikke!

Jeg vet selv hvor viktig det er å ha noen man kan snakke med, og det hjalp meg gjennom vanskelige perioder hvor jeg egentlig ønsket å gi opp. Var aldri den personen som var åpen om det til foreldrene mine, men snakket mer med en god venninnene som alltid stile opp for meg. Det var ikke før i fjor jeg tok det opp med helsesøster og psykolog, men det har vært avgjørende for at jeg klarte å komme meg gjennom mobbingen jeg har vært utsatt for. Derfor ønsker jeg å bli barn- og ungdom psykolog for å kunne hjelpe de som har det vondt og trenger hjelp. Jeg ønsker å være forskjellen på en god og en dårlig dag! Jeg ønsker å være forskjellen mellom en tåre og et smil! Jeg ønsker å se gleden til de som ønsker å gi opp alt sammen forstår at det faktisk er håp om at de kan komme seg gjennom det vonde de opplever.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

etviktigbudksap

etviktigbudksap

18, Asker

Jeg er en 18 år gammel gutt som kjemper en hard kamp mot mobbing! Har selv blitt mobbet og vet hvor vondt det gjør, så jeg ønsker at flere folk forstår hvor alvorlig dette er. Det er spesielt vanskelig for barn og unge som ikke helt vet hvordan man skal takle en slik situasjon og da kan det være ekstra vanskelig å stå "alene mot verden"! Jeg er helt åpen om min erfaring og jeg mener at vi mennesker bør komme oss ut av "boblen" vi gjemmer oss inni og prøve å ta tak i kampen mot mobbing. Alt for mange i dagens samfunn tenker "det gjelder ikke meg" og dropper å kjempe en felles kamp mot mobbing! Selv om vi ikke tenker over det gjør alle motstand i kampen mot mobbing ved å dele mobbehistorier eller diskutere det med familie og venner. Det høres kanskje rart ut, men det er VIKTIG at det gjøres. I en alder av 18 år har jeg fått 12 av årene mine ødelagt av mobbing. Bare fordi jeg er adoptert og ikke vet hvem mine biologiske familie er har jeg blitt sett på som "gutten som ikke fortjener å bli behandlet godt".. Helt siden barneskolen og frem til nå har jeg kjempet en kamp mot meg selv for å komme meg gjennom hver dag. Den dag i dag sliter jeg stort med depresjon og vonde tanker fra mobbetiden min. Men jeg har en drøm jeg gjør alt for å oppnå - nemlig det å bli barne og ungdompsykolog! Jeg ønsker å videreføre den hjelpen jeg fikk da jeg trengte det som mest til barn og unge som opplever mobbing.

Kategorier

Arkiv

hits